Для будь-якого вчителя PowerPoint є надійним помічником при створенні навчальних матеріалів. Презентації дозволяють зробити розповідь вчителя наочніше, а самі уроки - цікавіше. Причина популярності презентацій полягає в простоті їх створення і широкому функціональному наборі PowerPoint.

В рамках роботи творчої групи ми досить багато приділяли уваги засобу для створення комп'ютерних презентацій MS PowerPoint. Навчання не пройшли дарма: презентації набули більш привабливого вигляду: витримується правильність оформлення титульних сторінок, підбір дизайну, стилю слайдів, гармонійно виглядає поєднання зображень та текстових полів, доречними є вбудовування об'єктів SmartArt, WordArt, "хмар тегів", кросвордів, ребусів тощо.

Але можливості цього програмного засобу набагато ширші.

Пропоную вам добірку досить цікавих прикладів для застосування нових інструментів в роботі з презентаціями MS PowerPoint.

02.10.14

Як зробити динамічний (рухомий) фон в презентаціях.


У педагогіці динамічний фон часто застосовується для привертання уваги до зображення, розташованому на центральному плані. Це може бути досліджуваний об'єкт, портрет відомої людини, літературний герой і таке інше.
Для створення таких медіасцен можна використовувати стандартні можливості PowerPoint. Також можна додати фоновий звук, що, в свою чергу, надасть емоційний вплив на учнів.
Як це зробити?
В якості фонового динамічного ряду може використовуватися:
  • набір фотографій, які послідовно змінюють одна одну;
  • одне суцільне зображення, створене з декількох фотографій;
  • одне зображення з більшим, ніж область слайда, розміром по горизонталі;
  • інші варіанти (GIF-файл, відео тощо)
Ми обрали в якості фону зображення, більше по горизонталі, ніж розмір слайду.

1. Розміщуємо у центрі слайда ключовий об'єкт. До нього можна застосувати стиль зображення з шаблону PowerPoint. Для цього  клацніть на зображення на вкладці Формат та оберіть стиль.


2013-11-27_161314


2. Додаємо на слайд фонове зображення і переміщуємо його на задній план (натискаємо правою кнопкою миші на фон, вибираємо пункт меню - на задній план).

2013-11-27_155207


3. Застосовуємо до фонового зображення ефект анімації, наприклад, лінії. Параметр ефекту - вправо.

2013-11-27_155113

4. Слайд з динамічним фоном готовий.

Пам'ятайте, що об'єкт першого плану (до якого ми хочемо привернути увагу) повинен бути великим, без відволікаючих елементів, з чітко позначеними границями.



Джерело: http://www.ispring.ru/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...