Для будь-якого вчителя PowerPoint є надійним помічником при створенні навчальних матеріалів. Презентації дозволяють зробити розповідь вчителя наочніше, а самі уроки - цікавіше. Причина популярності презентацій полягає в простоті їх створення і широкому функціональному наборі PowerPoint.

В рамках роботи творчої групи ми досить багато приділяли уваги засобу для створення комп'ютерних презентацій MS PowerPoint. Навчання не пройшли дарма: презентації набули більш привабливого вигляду: витримується правильність оформлення титульних сторінок, підбір дизайну, стилю слайдів, гармонійно виглядає поєднання зображень та текстових полів, доречними є вбудовування об'єктів SmartArt, WordArt, "хмар тегів", кросвордів, ребусів тощо.

Але можливості цього програмного засобу набагато ширші.

Пропоную вам добірку досить цікавих прикладів для застосування нових інструментів в роботі з презентаціями MS PowerPoint.

25.09.14

Тригери в презентаціях.

Розглянемо стандартну можливість PowerPoint - вставку тригерів.


Тригер - ефект, що спрацьовує після натискання на об'єкт (головна перевага тригерів - при натисканні на об'єкт слайду не відбувається автоматичний перехід на інший слайд!).



Наприклад, з допомогою тригерів можна створити інтерактивний тест на базі презентації. В якості варіантів відповіді можуть виступати слова, цифри або зображення. Якщо учень натискає на неправильний варіант відповіді, то відповідь зникає, в іншому випадку спрацьовує будь-який ефект анімації, змінює розмір, колір або місце розташування об'єкта.
Крім того, за допомогою тригерів в PowerPoint можуть бути створені вікторини, ігри, інтерактивні плакати і багато іншого.

Подивіться інструкцію і дізнайтеся, як вставити тригери в презентацію PowerPoint.

Таким чином, презентація може реагувати на дії учня за допомогою тригерів, забезпечуючи інтерактивну взаємодію навчального матеріалу з учнем. Завдяки використанню тригерів учень стає активним учасником освітнього процесу. При цьому педагог може сам визначити хід перегляду всієї презентації або її окремих частин.
Джерело: http://www.ispring.ru/
У наступному відео пропонується декілька цікавих варіантів використання тригерів:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...