Для будь-якого вчителя PowerPoint є надійним помічником при створенні навчальних матеріалів. Презентації дозволяють зробити розповідь вчителя наочніше, а самі уроки - цікавіше. Причина популярності презентацій полягає в простоті їх створення і широкому функціональному наборі PowerPoint.

В рамках роботи творчої групи ми досить багато приділяли уваги засобу для створення комп'ютерних презентацій MS PowerPoint. Навчання не пройшли дарма: презентації набули більш привабливого вигляду: витримується правильність оформлення титульних сторінок, підбір дизайну, стилю слайдів, гармонійно виглядає поєднання зображень та текстових полів, доречними є вбудовування об'єктів SmartArt, WordArt, "хмар тегів", кросвордів, ребусів тощо.

Але можливості цього програмного засобу набагато ширші.

Пропоную вам добірку досить цікавих прикладів для застосування нових інструментів в роботі з презентаціями MS PowerPoint.

08.10.14

Як створити в PowerPoint вікторину з ефектом «по наведенню миші»

Продовжуємо використовувати тригери в презентаціях для створення інтерактивних вікторин. В даній публікації ви дізнаєтесь, як можна в роботі тригерів використати звукові ефекти.





Ідея гри
На слайд додані зображення птахів. При наведенні курсором миші на птицю можна почути її спів. По подвійному кліку з'являється назва птаха (це може бути як саме зображення птаха, так і кнопка поруч з нею, що іноді буває краще, так як при цьому немає зайвого звуку). Таких слайдів може бути кілька. У фіналі передбачений тест. Це дозволяє використовувати вікторину більш різноманітно: це і гра на впізнавання (зображення, звуку), і навчальний тренажер, і тестова підтримка.

У створенні вікторини використовується ефект "по наведенню миші" і ефекти тригера. Зрозуміло, що чим різноманітнішими будуть дидактичні ігри, навчальні завдання, тим привабливіше вони стануть для учнів. Ефект наведення миші дозволяє виконувати різні дії з об'єктом. У прикладі використовується звуковий файл і виділення об'єкта.

Створюємо ефект "по наведенню миші":



Приклад інтерактивної вікторини

Джерело: http://www.ispring.ru/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...